Zaradi koronakrize lažje do študentske sobe ali stanovanja?

07.09.2020
Ker je v Sloveniji znatno manj tujih turistov, bodo imeli študenti lažje delo pri iskanju sob in stanovanj, a kaj če bo zaradi epidemije uveden študij na daljavo?

Osnovnošolci in srednješolci so že sedli v šolske klopi, počasi se bodo v univerzitetna in ostala študijska središča vrnili tudi študenti. Številni se bodo srečali z napornim iskanjem stanovanja ali sobe. Še lani so vsaj v prestolnici in na Obali vladale izredne razmere. Vse več najemodajalcev se je namreč svoje nepremičnine odločilo ponuditi turistom prek različnih spletnih platform, študenti pa so se pogosto morali zadovoljiti z dragimi »ostanki«.

Toda letošnjo jesen so, kot kaže, razmere drugačne, saj je novi koronavirus odgnal turiste in je na trgu zato veliko večja izbira. Kot nam je povedal Zoran Madon iz nepremičninske agencije Metropola IN, je študentsko nastanitev še vedno najtežje dobiti na Obali, kjer najemodajalci praviloma čez poletje oddajajo stanovanja turistom, zunaj sezone pa študentom.

 »Zaradi vavčerjev številni razmišljajo, da bi se letos odrekli študentom in se vsaj do konca leta zanesli na domače turiste, zaradi česar se cene najema na Obali višajo in je izbira manjša,« je povedal Madon. V Ljubljani pa so razmere drugačne in študenti, ki iščejo namestitev, lahko glede na izkušnje gospoda Madona pričakujejo od 10 do 15 odstotkov nižje najemnine kot lani.

celoten članek si preberite na tej povezavi: novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5f52220c8f8c0/zaradi-koronakrize-lazje-do-studentske-sobe-ali-stanovanja

#1 - Zaradi koronakrize lažje do študentske sobe ali stanovanja?#2 - Zaradi koronakrize lažje do študentske sobe ali stanovanja?#3 - Zaradi koronakrize lažje do študentske sobe ali stanovanja?