NOT A USER YET? SIGN IN

Bo z novim zakonom na voljo več stanovanj?

24.07.2020
Strokovnjaki predlog javne najemniške službe, ki bi prevzela vlogo posrednika, upravitelja in vzdrževalca najemnih stanovanj, ocenjujejo kot dober. A ta poleg prednosti prinaša tudi določene pasti.

Številne prednosti za lastnike stanovanj

Roman Prskalo iz podjetja Metropola IN v vzpostavitvi javne najemniške službe vidi veliko prednosti, a opozarja tudi na pasti.
Roman Prskalo iz podjetja Metropola IN v vzpostavitvi javne najemniške službe vidi veliko prednosti, a opozarja tudi na pasti. Prskalo je prepričan, da bodo lastniki, ki se bodo odločili za oddajo svojega stanovanja JNS, deležni številnih prednosti. Te so:

  • redno plačevanje najemnin in stroškov;
  • razbremenitev glede sklepanja poslov oziroma oddajanja stanovanj, saj se mora lastnik ukvarjati z oglaševanjem stanovanja, ogledi strank, izborom najemnika, usklajevanjem in pripravo najemne pogodbe, izvajanjem nadzora nad uporabo stanovanja, preverjanjem plačil …;
  • razbremenitev vseh tveganj, povezanih z oddajo, kot so neplačevanje, izpad dohodka zaradi menjave najemnika, povzročitev škode na nepremičnini, problem deložacije …;
  • dolgoročno delovanje.

Celoten članek si preberite na spodnji povezavi:
https://siol.net/posel-danes/novice/bo-z-novim-zakonom-res-na-voljo-vec-stanovanj-530476

#1 - Bo z novim zakonom na voljo več stanovanj?